Hållbarhet

Bättre Kakao För Bättre Liv

2 Min läsning
|
30-12-2021
Cocoa_Plan

SKAPA DET BÄTTRE FÖR ALLA

Nestlés kakao-plan etablerades 2009 för att hjälpa till att förbättra livet för bönderna i Nestlés kakaoleverantörskedja. KitKat är en stolt medlem av planen och som ett resultat är alla våra produkter tillverkade med 100% hållbart odlad kakao. Bättre choklad betyder bättre liv för alla, och för att säkerställa detta fokuserar planen på tre huvudområden - bättre odling, bättre liv och bättre kakao.

Bättre odling

Nestlés kakao-plan tillhandahåller utbildning och resurser för att hjälpa alla sina bönder att förbättra sin skörd och kvalitet, vilket innebär att de ökar sin inkomst och förbättrar sin försörjning samtidigt som de bekämpar avskogning. Sedan planen startade har 124 000 bönder tillgång till bättre odlingsmetoder. Nestlé har också distribuerat 16 miljoner kakaoträd och 669 000 skogs- och fruktträd för att stödja skogsplantering och kakaoodling.

Bättre liv

Vi förstår vikten av utbildning för att säkerställa att samhällen blomstrar, vilket är anledningen till att planen fokuserar på att ge kvinnor och barn tillgång till högkvalitativ utbildning och samtidigt minska risken för barnarbete och stärka kvinnors arbete.

Sedan 2009 har Nestlé byggt 53 skolor i Elfenbenskusten för att stödja barnens utbildning och deras framtid.

Bättre kakao

Genom att förbättra spårbarheten i leverantörskedjan och bygga långsiktiga relationer med bönder kan vi göra processen sötare för alla, vilket resulterar i läcker choklad som världen älskar.

 

Cocoa Plan (1)
KitKat is commited to help local Cocoa farmers