KitKat Historie
 

KitKat History

 

KitKat-mærket blev først registreret som varemærke i 1911 i Storbritannien og blev i en kort periode brugt til æske chokolade. KitKat-produktet i sin nuværende form blev først solgt den 29. august 1935, oprindeligt under navnet 'Chocolate Crisp'. KitKat-mærket samt Brandmark identitet, blev introduceret på emballagen i maj 1937 sammen med 'Chocolate Crisp', som senere blev fjernet fra pakken i 1949.

I begyndelsen blev det lanceret i en rød og guld farvekombination, men i 1942 blev indpakningen ændret til blå og hvid, da det blev produceret med et mørk chokoladeovertræk på grund af mælkmangel under Anden Verdenskrig. Den røde og guld indpakning blev genindført i 1947 sammen med den traditionelle mælkechokolade, som vi kender I KitKat. KitKat skiftede endelig til de nuværende klassiske røde og hvide farver i 1973. Det første brug af ordet 'break' i forbindelse med KitKat-kommunikationen stammer fra 1937.

Den berømte slogan "Have a break, have a KitKat" blev først brugt i 1958 og har været brugt uden et 'break' siden da.

Den geografiske ekspansion af mærket begyndte hurtigt efter Anden Verdenskrig, og KitKat blev en hurtig succes i Australien, New Zealand, Canada og Sydafrika. Produktionsfaciliteter blev etableret i de nævnte lande, og derfra fortsatte udvidelsen til Europa og Japan i 1970'erne, hvilket førte til yderligere brand kendskab.

Nestlé erhvervede KitKat-mærket som en del af købet af Rowntree-virksomheden i 1988. I det efterfølgende årti accelererede Nestlé mærkets globale vækst med nye produktionsfaciliteter i vækstmarkeder i Østeuropa, Asien og Latinamerika. KitKat produceres nu af Nestlé i 13 lande og sælges direkte på over 70 markeder. Det fremstilles og sælges også under licens af Hershey Corp. i USA.

I dag bliver der verden over spist cirka 635 KitKat-fingre hvert sekund. KitKat fortsætter med at opbygge relevans blandt forbrugerne ved at spille en vigtigere rolle i det digitale liv. I 2013 indgik KitKat og Google et partnerskab om at lancere Android OS 4.4 KitKat. Nyheden om, at to af verdens mest kendte mærker var gået sammen om at lancere verdens første brandede operativsystem, var trending i over 12 timer på Twitter og genererede over 5,1 milliarder indtryk og hjalp KITKAT med at stadfæste sin plads i hjertet af den moderne digitale pause (break).

I 2014 lancerede KitKat sin første globale kampagne. Dette var første gang, vi havde samordnet vores kommunikation globalt for at formidle en ensartet besked på verdensplan. "Celebrate The Breakers" adresserer pausers skiftende natur og hjælper med at opretholde KITKAT's relevans i menneskers liv. Det handler om at fejre mangfoldigheden af pauser, som folk tager rundt om i verden, for at formidle ideen om, at 'Uanset hvem du er, og hvordan du tager en pause, så tag en pause, tag en KITKAT'.

Samtidig blev den første KitKat chokoladebutik lanceret i Japan, hvilket giver fans mulighed for at designe deres egen smag af KitKat® til den ultimative personlige Break. KITKAT fortsætter med at fokusere på digitale områder for at sikre mærkets relevans i vores nutidige forbundne verden.

I 2016 blev KitKat det første globale chokolademærke, der brugte 100% bæredygtigt dyrket kakao.

I 2020 fejrede vi stolt 85 år med KitKat. Et år senere blev KitKat Vegan lanceret. Mælken i den originale KitKat blev erstattet med et risbaseret alternativ, som giver den perfekte tekstur og smag. Derudover lancerede Nestlé Indkomst-accelaratorprogrammet som KitKat også er en del af.

I 2023 blev KitKat flavors lanceret i Norden. I dag kan KitKat nydes i forskellige smagskombinationer, heriblandt: Mælkechokolade, Mørk, Hasselnød og Hvid.

KitKat fortsætter sin bæredygtige rejse og vil være klimaneutral inden 2025.